Categorie: Letselschade

Causaal verband bij whiplash: de Hoge Raad geeft weer duidelijkheid

6 oktober 2023
Op 22 september 2023 wees de Hoge Raad een arrest[1] waarin de vraag aan de orde kwam hoe om te gaan met het causaal verband bij whiplash. Wat is causaal verband? Causaal verband geeft aan dat een gebeurtenis het directe gevolg is van een andere gebeurtenis. Bijvoorbeeld: iemand wordt van(…)
LetselschadeMeer lezen

Bent u als ondernemer goed verzekerd?

15 mei 2023
Een voorbeeld uit onze letselschadepraktijk. U bent zzp-er en wordt door een aannemer ingehuurd om werkzaamheden te verrichten op een bouw. De hoofdaannemer verplaatst ongemerkt de ladder, maar zet deze niet stabiel terug. Als u op de ladder stapt, glijdt deze onder u weg. Door uw letsel kunt u voorlopig(…)
LetselschadeMeer lezen

Werkgever aansprakelijk voor Corona-besmetting?

20 maart 2023
Recent heeft de kantonrechter in Amsterdam geoordeeld dat een werkgever aansprakelijk is voor de schade van een werknemer die op haar werk een COVID-19-besmetting opliep. Opent dit nu de deur om werkgevers aansprakelijk te stellen indien een werknemer Corona oploopt? De zaak Een vrouw werkte als coördinerend verpleegkundige bij een(…)
LetselschadeMeer lezen

De meerwaarde van een letselschadeadvocaat

23 januari 2023
In deze column een voorbeeld uit onze letselschadepraktijk. Onze cliënte was na het sporten samen met haar vriendin op de fiets op weg naar huis. Zij fietsten achter elkaar aan, waarbij de voorop fietsende vriendin onverwacht tussen een paar paaltjes door rechtsaf sloeg om een stukje af te snijden. Een(…)
LetselschadeMeer lezen

Bescherming van de zwakke verkeersdeelnemer

12 september 2022
In deze column een voorbeeld uit onze letselschadepraktijk. Onze cliënte reed op haar fiets en gaf geen voorrang aan een auto. Zij werd aangereden en liep hierdoor een dwarslaesie op. Kan zij haar schade verhalen bij de verzekeraar van de auto? Bij verkeersongevallen beschermt de wet de zwakke verkeersdeelnemer: de(…)
LetselschadeMeer lezen

Predispositie en pre-existentie: de Hoge Raad geeft duidelijkheid

11 augustus 2022
In zijn arrest van 22 april 2021[1] geeft de Hoge Raad nogmaals duidelijkheid over de rol van predispositie en pre-existentie bij letselschade en dan vooral of dat een rol speelt bij toekomstige schade. Eerst gaan we in op de vraag wat predispositie en pre-existentie is. Wat is predispositie? Predispositie wil(…)
LetselschadeMeer lezen