Fase 1

Jouw vraag

Ineens gebeurt het: een ongeluk in het verkeer, een ongeval op jouw werk, een medische fout, een beroepsziekte of een overlijden. Jouw leven staat ineens op z’n kop. Wat nu?

De normale dagelijkse dingen gaan niet meer vanzelf. Je moet van alles regelen. Wie helpt jou met het huishouden? Wie brengt jouw kinderen naar school? Wie brengt jou naar de afspraken in het ziekenhuis? Er komen veel dingen op je af.

Je hebt veel extra kosten. De schoonmaakster, benzinekosten, parkeerkosten, kapotte spullen, hulp van bekenden, medicijnen, medische hulpmiddelen. Wie gaat dit betalen?

Ook komen er veel emoties los. Waarom jij? Hoe lang gaat dit duren? Komt dit goed? Daarnaast moet je werken aan jouw herstel. Hoe doe je dat allemaal?

Wij kunnen jou helpen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Wij regelen de praktische zaken, zodat jij je kunt richten op jouw herstel.

Fase 2

Een vrijblijvend gesprek

Lefers Advocaten kan je op maandag tot en met vrijdag tussen half negen en vijf uur bellen. Vertel jouw verhaal. Lefers Advocaten luistert en beantwoordt jouw vragen. Als Lefers Advocaten jou kan helpen, wordt er een afspraak gemaakt. Dit is een eerste kennismakingsgesprek. Vrijblijvend en gratis. Als jouw zaak niet haalbaar is, zeggen wij dat ook.

Fase 3

Huisbezoek

Een advocaat van Lefers Advocaten komt bij jou thuis. Wij vragen hoe het ongeval is gebeurd en hoe het met jou gaat. Hoe gaat het thuis? Op jouw werk? Heb je hulp nodig? Ben je bij artsen onder behandeling? Welke kosten heb jij tot nu toe gemaakt? Welke schade heb je? Wij leggen uit wat Lefers Advocaten voor jou kan doen. Wat gaan wij voor jou regelen? Hoe gaat dit er uit zien? Wat mag je van ons verwachten?

Na dit gesprek beslis jij of je met Lefers Advocaten verder wilt. Wij gaan jou dan helpen om jouw letselschade te verhalen. Wij verhalen jouw kosten en schade bij de aansprakelijke verzekeraar. Wij regelen alles, zodat jij je kunt richten op jouw herstel.

Beslis je niet verder te gaan met Lefers Advocaten, dan kost het jou ook niets.

Fase 4

Aansprakelijkstelling

Wie is aansprakelijk voor jouw ongeval? Met andere woorden: wie heeft jouw ongeval veroorzaakt en is diegene daarvoor verantwoordelijk? Soms is dit niet duidelijk. Dit kan verschillende (juridische) redenen hebben. Lefers Advocaten zoekt het voor jou uit.

Is duidelijk wie verantwoordelijk is voor jouw ongeval? Lefers Advocaten stuurt een zogenoemde aansprakelijkstelling naar zijn of haar verzekeraar. Als de aansprakelijkheid erkend is, gaan wij jouw letselschade regelen. De kosten van Lefers Advocaten komen voor rekening van de verzekeraar.

Wil de verzekeraar de aansprakelijkheid niet erkennen? Lefers Advocaten zal het gesprek met de verzekeraar aangaan. Wij proberen er altijd in overleg uit te komen. Blijft de verzekeraar weigeren? Dan kunnen we de rechter inschakelen. Meestal is dit niet nodig.

Het kan zijn dat de verzekeraar niet al jouw schade vergoedt. Dit kan omdat jij (voor een deel) schuld hebt aan het ongeval. Een paar voorbeelden van eigen schuld. Je had jouw autogordel niet om. Je hebt als fietser geen voorrang aan de auto gegeven. Je had je telefoon vast tijdens het autorijden of fietsen. Lefers Advocaten gaat hierover in gesprek en onderhandeling met de verzekeraar. Wij proberen om een zo groot mogelijk deel van jouw schade te verhalen.

Fase 5

Schade in beeld brengen

De verzekeraar heeft de aansprakelijkheid erkend. Wij gaan dan kijken naar jouw schade. Welke schade heb jij en welke kosten heb jij door het ongeval gemaakt? Deze schade en kosten zetten wij voor jou in een overzicht. Een schadestaat. Wij sturen dit regelmatig naar de verzekeraar en vragen om jou een voorschot te betalen. Hiermee kan jij de kosten betalen.

Soms is het duidelijk dat de schade door het ongeval komt. Jouw fiets is beschadigd door de botsing met de auto. Soms is het niet duidelijk. Jouw fiets was al beschadigd. Of jij had voor het ongeval ook al schouderklachten. De verzekeraar vergoedt alleen de kosten door dit ongeval. Lefers Advocaten zoekt het voor jou uit.

Jouw pijnklachten kunnen tijdelijk zijn. Het kan ook zijn dat jij hier de rest van jouw leven last van blijft houden. Dit wil jij natuurlijk weten. Net zoals de verzekeraar dat wil weten vanwege de te betalen schade. Wij vragen medische informatie op bij jouw huisarts, fysiotherapeut en artsen in het ziekenhuis. De informatie sturen wij naar onze medisch adviseur. Hij geeft advies over hoelang de klachten waarschijnlijk aanhouden, of jij de klachten (levenslang) blijft houden en of er nog risico’s zijn. Dit alles is belangrijk om de hoogte van jouw schade te bepalen.

Wil je meer informatie over welke schade je kan claimen? Klik dan hier.

Fase 6

Hulpvraag en onderzoeken

Lefers Advocaten schakelt altijd specialisten in. Een medisch adviseur voor het beoordelen van de medische stukken.

Een arbeidsdeskundige als jij door het ongeval problemen hebt met jouw werk of huishouden. Een arbeidsdeskundige is de specialist om jou te begeleiden in jouw huidige werk. Lukt dit niet meer, dan kijk je samen naar oplossingen. Dit kan binnen hetzelfde bedrijf zijn. Het kan ook dat je omgeschoold moet worden. Dit alles wordt begeleid en geregeld voor jou. De kosten verhaalt Lefers Advocaten op de aansprakelijke verzekeraar.

Een bouwkundige als jouw woning moet worden aangepast. Of dat je niet meer in jouw woning kunt wonen. Bijvoorbeeld omdat je niet meer trap kunt lopen, in een rolstoel zit of jouw woning met tuin niet meer kunt onderhouden. Lefers Advocaten schakelt samen met de verzekeraar een bouwkundige in. Samen wordt er gekeken naar oplossingen. Dit kan een verbouwing van jouw woning zijn of een verhuizing. Alles wordt geregeld en begeleid.

Fase 7

Afronding

Jouw letselschadezaak kan worden afgewikkeld als er een medische eindtoestand is. Dit is als jouw klachten over zijn of niet meer veranderen. Dit is meestal een jaar of twee jaar na het ongeval. Een medisch adviseur geeft hierover advies. Kan jouw letselschadezaak medisch gezien afgerond worden? Wat zijn de (toekomst)risico’s?

Je hebt geen klachten meer. Jouw letselschadezaak wordt afgerond.

Of je blijft de rest van jouw leven klachten houden. Dan kan jouw letselschadezaak niet zomaar worden afgerond. Er zal dan een expertise plaatsvinden. Dit is een onderzoek door een onafhankelijk arts. Een arts welke gespecialiseerd is in jouw letsel of klachten.

Bij het afronden van jouw letselschadezaak wordt gekeken naar de schade ten gevolge van het ongeval. De materiële, immateriële en toekomstige schade.

Al jouw schade zetten wij in een overzicht. Na overleg met jou, gaat Lefers Advocaten in gesprek met de verzekeraar om jouw letselschadezaak af te ronden. Alle afspraken over de schade en risico’s worden in een overeenkomst gezet. Dit is vaststellingsovereenkomst. Dit is een bindend contract, waarin jij en de verzekeraar vastleggen welke bedragen worden betaald voor welke schadeposten. Na ondertekening van deze overeenkomst is de letselschade beëindigd.