Categorie: Huurrecht

Hoge Raad spreekt zich uit over ontbinding van een huurovereenkomst

20 maart 2019
In een arrest van 28 september 2018 heeft de Hoge Raad zich uitgesproken over de vraag wanneer een rechter de huurovereenkomst van een woning mag ontbinden en of er voor de ontbinding van een huurovereenkomst van sociale huur andere regels gelden. De casus Het ging in deze zaak om een(…)
HuurrechtMeer lezen

Hennepteelt en elektriciteit: een bijzondere uitspraak ten nadele van de verhuurder

3 juli 2017
De Rechtbank Limburg heeft op 1 maart 2017 geoordeeld dat op de eigenaar/verhuurder van een woning de zorgplicht rust het verhuurde regelmatig en nauwgezet te controleren op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. De verhuurder die dat niet heeft gedaan, is verantwoordelijk voor de illegaal afgetapte elektriciteit. De eigenaar/verhuurder in de(…)
HuurrechtMeer lezen

Renovatie en onderhoud van woonruimte en de verhuiskostenvergoeding

20 juni 2016
De Hoge Raad heeft recent meer duidelijkheid gegeven over de vraag wanneer een huurder recht heeft op vergoeding van verhuiskosten in het geval de woonruimte wordt gerenoveerd en onderhouden. De vragen De verhuurder heeft het recht om gedurende de huurtijd dringende werkzaamheden of renovaties aan het gehuurde uit te voeren.(…)
HuurrechtMeer lezen

Huurder is zelf verantwoordelijk voor de bestemming en vergunningen

22 december 2015
Een huurder wilde in 2006 een Italiaans restaurant openen in Nijmegen. Hij sloot een huurovereenkomst met Inbev en kwam er daarna achter dat het bestemmingsplan van de gemeente daar formeel geen restaurant toestond. Kon hij van zijn huurcontract af? Bijzonder is ook dat op die plek al eerder een restaurant(…)
HuurrechtMeer lezen

Agressieve huurder moet ontruimen

9 januari 2015
  Het Gerechtshof te Arnhem heeft in een recent arrest klip en klaar duidelijk gemaakt dat agressie van huurders tegen medewerkers van een woningcorporatie niet door de beugel kan. Er zijn al veel uitspraken bekend van diverse rechters die verschillend hebben geoordeeld over de vraag of een agressieve huurder moet(…)
HuurrechtMeer lezen

Nieuwe model ROZ winkelruimte

12 november 2014
Link naar artikel in Financieel Dagblad van najaar 2012 (PDF bestand)
HuurrechtMeer lezen