Huurrecht

Wat is huurrecht?

Wat is huurrecht? Het huurrecht is een apart deel van het burgerlijk recht. Het regelt de mogelijkheden en gevolgen van het sluiten van een huurovereenkomst. De wetgever vond het huurrecht zo belangrijk, dat er in het Burgerlijk Wetboek (BW) een aparte afdeling is opgenomen voor het huurrecht.

Uw huurrecht specialisten.

Valkuilen in het huurrecht

Valkuilen in het huurrecht 1 – de opzegging Met name voor de verhuurder zijn er de nodige valkuilen in het huurrecht. Zo geldt dat er voor de verschillende types huurrecht (woonruimte/290 BW bedrijfsruimte/ 230a BW) verschillende regels gelden met strakke voorwaarden voor de opzegging.

Laatste nieuws

Hennepteelt en elektriciteit: een bijzondere uitspraak ten nadele van de verhuurder

Geplaatst op 3 juli 2017

De Rechtbank Limburg heeft op 1 maart 2017 geoordeeld dat op de eigenaar/verhuurder van een woning de zorgplicht rust het verhuurde regelmatig en nauwgezet te controleren op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. De verhuurder die dat niet heeft gedaan, is verantwoordelijk voor de illegaal afgetapte elektriciteit. De eigenaar/verhuurder in de zaak die zich voordeed bij de Rechtbank Limburg had voorafgaand aan de totstandkoming van de huurovereenkomst een leegstandscontract met Essent gesloten met ingang vanaf 6 juni 2014. De betreffende woning Meer lezen…