Huurrecht

Wat is huurrecht?

Wat is huurrecht? Het huurrecht is een apart deel van het burgerlijk recht. Het regelt de mogelijkheden en gevolgen van het sluiten van een huurovereenkomst. De wetgever vond het huurrecht zo belangrijk, dat er in het Burgerlijk Wetboek (BW) een aparte afdeling is opgenomen voor het huurrecht.

Uw huurrecht specialisten.

Valkuilen in het huurrecht

Valkuilen in het huurrecht 1 – de opzegging Met name voor de verhuurder zijn er de nodige valkuilen in het huurrecht. Zo geldt dat er voor de verschillende types huurrecht (woonruimte/290 BW bedrijfsruimte/ 230a BW) verschillende regels gelden met strakke voorwaarden voor de opzegging.

Laatste nieuws

Wat wel en niet te doen bij een opzegging van een huurovereenkomst bedrijfsruimte (artikel 7:230a BW)?

Geplaatst op 24 september 2020

U krijgt als huurder te maken met een opzegging door de verhuurder van de bedrijfsruimte, maar het is voor u onmogelijk om uw bedrijf binnen die opzeggingstermijn te verplaatsen. Eigenlijk wilt u ook helemaal nog niet weg uit het gehuurde. In uw huurcontract wordt vermeld dat er sprake is van een huurcontract conform artikel 7:230a BW. Wat kunt u als huurder dan doen? U kunt tot driemaal toe naar de rechter om uitstel te vragen. Dit kan leiden tot drie Meer lezen…