Actueel

Interview met Jan Lefers in onderzoeksprogramma ‘Pointer’ van KRO-NCRV

26 januari 2021
Jan Lefers heeft recent een interview gegeven aan het onderzoeksprogramma Pointer van KRO-NCRV. Dit interview gaat over de moeizame afwikkeling van letselschades als gevolg van beroepsziekten. Het interview is onderdeel van een special over beroepsziekten.  Bekijk de uitzending op de website van KRO-NCRV Op 11:39 begint de uitzending over cliënt(…)
LetselschadeMeer lezen

Onvoldoende zorgplicht van een ouder biedt mogelijkheden om schade te verhalen

4 januari 2021
In een uitspraak van de Rechtbank Gelderland 1 ging het enige tijd terug over de vraag in hoeverre een ouder aansprakelijk kan zijn voor schade aan zijn of haar kind. In deze procedure oordeelde de rechter dat dit zo was. Dat klinkt eng voor die ouder, maar in dit geval was(…)
LetselschadeMeer lezen

Wat wel en niet te doen bij een opzegging van een huurovereenkomst bedrijfsruimte (artikel 7:230a BW)?

24 september 2020
U krijgt als huurder te maken met een opzegging door de verhuurder van de bedrijfsruimte, maar het is voor u onmogelijk om uw bedrijf binnen die opzeggingstermijn te verplaatsen. Eigenlijk wilt u ook helemaal nog niet weg uit het gehuurde. In uw huurcontract wordt vermeld dat er sprake is van(…)
HuurrechtMeer lezen

Wie reed er door rood?

31 augustus 2020
Een voorbeeld uit onze praktijk: mevrouw A rijdt met haar auto over een provinciale weg. Zij sorteert voor om linksaf te slaan en wacht in de rijstrook tot haar verkeerslicht op groen springt. Zodra het groen wordt, trekt zij op, slaat links af en steekt de baan voor het tegemoetkomende(…)
LetselschadeMeer lezen

Vrije advocaatkeuze bij uw rechtsbijstandsverzekering in letselschade

9 juli 2020
Het Europese Hof van Justitie heeft op 14 mei 2020 opnieuw een arrest gewezen over de vrije advocaatkeuze bij een rechtsbijstandsverzekering. Letselschade advocaat Jan Lefers legt de betekenis van dit arrest uit voor mensen met letselschade. Er was al duidelijk gemaakt dat een verzekerde met een rechtsbijstandsverzekering recht heeft op(…)
LetselschadeMeer lezen

Corona en huurrecht, zijn er voor u gevolgen?

18 maart 2020
Wat nu als het gebouw waar u uw praktijk houdt gesloten moet worden vanwege het coronavirus? Voor de verhuurder geldt de verplichting om het gehuurde ter beschikking te stellen aan de huurder. Stel: u heeft een ruimte in een sportschool gehuurd en oefent daar een fysiotherapiepraktijk uit. Het uitoefenen van(…)
HuurrechtMeer lezen

Ontharen via laseren: pijnloos en veilig?

3 maart 2020
Ontharen door middel van lasers wordt steeds populairder, maar wat nou als jij schade ondervindt na een behandeling? Heb je recht op een vergoeding van jouw schade? Klachten over laseren Al in 2009 zond Radar een uitzending uit over het ontharen met een laser. Daarin werd aangegeven dat consumenten te(…)
LetselschadeMeer lezen

Opnieuw een drugslab gevonden in de Achterhoek

6 februari 2020
Een omwonende meldde een verdachte situatie en de politie ging op onderzoek uit[1]. Er bleek een groot drugslab in het pand gevestigd te zitten. Wat nu als het uw verhuurde pand betreft? Signalen Een drugslab geeft vaak overlast. Ruikt het vreemd in uw pand? Ligt er geen sneeuw op het(…)
HuurrechtMeer lezen

Lefers Advocaten betrokken bij baanbrekend arrest over extra smartengeld bij stroperige afwikkeling

27 augustus 2019
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 11 december 2018 als eerste gerechtshof in Nederland geoordeeld dat verzekeraar Aegon € 10.000,00 extra smartengeld moest betalen aan een slachtoffer van een letselschade voor een stroperige afwikkeling. Jan Lefers stond het slachtoffer in zijn juridische strijd tegen Aegon bij en legt uit waarom dit(…)
LetselschadeMeer lezen

Hoge Raad schept verdere duidelijkheid over buitengerechtelijke kosten

23 juli 2019
Enige tijd terug bespraken wij al een uitspraak van de Hoge Raad over buitengerechtelijke kosten, te weten het arrest van 13 maart 2015[1]. Op 12 april 2019 heeft de Hoge Raad verdere duidelijkheid gegeven over deze kosten, die een letselschadeslachtoffer moet maken om zijn schadevergoeding te krijgen. De essentie van(…)
LetselschadeMeer lezen