Letsel in het buitenland

 

Als u in het buitenland een verkeersongeval hebt en u loopt daardoor schade op, geldt in principe dat u er rekening mee moet houden dat het toepasselijke recht dan het recht is van het land waar het ongeval plaatsvond.

Stel dus dat u op vakantie bent in Spanje en u krijgt een verkeersongeval met een Belgische automobilist. Dan geldt dat het Spaanse recht van toepassing is. U hebt dus een probleem om uw recht te halen: u kent het systeem niet, u spreekt de taal niet, u zult met een buitenlandse partij moeten onderhandelen over uw schade.

Er is één uitzondering: mocht u in het buitenland een ongeval krijgen met een Nederlandse automobilist, dan is het minder ingewikkeld: in dat geval geldt het Nederlandse recht en kan op die manier uw schade simpeler worden afgewikkeld. Lefers Advocaten neemt dat graag voor haar rekening.

Mocht het zo zijn dat u toch te maken hebt met een buitenlandse veroorzaker van het ongeval in het buitenland, dan kunnen wij u ook goed helpen: via de zogenaamde Vierde Europese WAM-richtlijn kan de schade dan in Nederland voor u worden geregeld.

Lefers Advocaten kent de weg om u te helpen bij deze lastige materie. Daarbij is een groot voordeel dat Jan Lefers vloeiend Duits, Engels en Frans spreekt. Wij regelen alle schade voor u.

in verband met het coronavirus hebben wij maatregelen genomen.

Lees hier meer
X