Letsel in het buitenland

 

Als u in het buitenland een verkeersongeval hebt en u loopt daardoor schade op, geldt in principe dat u er rekening mee moet houden dat het toepasselijke recht dan het recht is van het land waar het ongeval plaatsvond.

Stel dus dat u op vakantie bent in Spanje en u krijgt een verkeersongeval met een Belgische automobilist. Dan geldt dat het Spaanse recht van toepassing is. U hebt dus een probleem om uw recht te halen: u kent het systeem niet, u spreekt de taal niet, u zult met een buitenlandse partij moeten onderhandelen over uw schade.

Er is één uitzondering: mocht u in het buitenland een ongeval krijgen met een Nederlandse automobilist, dan is het minder ingewikkeld: in dat geval geldt het Nederlandse recht en kan op die manier uw schade simpeler worden afgewikkeld. Lefers Advocaten neemt dat graag voor haar rekening.

Mocht het zo zijn dat u toch te maken hebt met een buitenlandse veroorzaker van het ongeval in het buitenland, dan kunnen wij u ook goed helpen: via de zogenaamde Vierde Europese WAM-richtlijn kan de schade dan in Nederland voor u worden geregeld.

Lefers Advocaten kent de weg om u te helpen bij deze lastige materie. Daarbij is een groot voordeel dat Jan Lefers vloeiend Duits, Engels en Frans spreekt. Wij regelen alle schade voor u.